Blik op de Toekomst | Ajax-jeugd scoort volop

Header BOT O13

De Ajax-jeugd kwam zaterdag volop in actie en speelde enkele mooie potjes. Zo speelde de O19 gelijk tegen PSV, zegevierden de O17 en O16 buitenshuis, won de O13 ruim van PSV en scoorden de jongste teams erop los. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

• #AjaxJeugd

O19 tegen PSV
Het duel begon uiterst ongelukkig. Doelman Timo Schreuder schoot de bal tegen een aanvaller van PSV aan en binnen twee minuten was het 0-1. Diezelfde Schreuder greep even later uitstekend in na een inzet van dichtbij van PSV. De keeper kwam snel uit zijn doel en blokte het schot.

De eerste grote kans van Ajax kwam via Damián van der Vaart. Zijn harde schot werd goed gepakt door de PSV-doelman. De ploeg van Willem Weijs kwam beter in de wedstrijd en drong meer aan richting het doel van de tegenstander. De gelijkmaker kwam na ruim dertig minuten spelen via Rayane Bounida. De Ajacied schoot een vrije trap fantastisch in de kruising.

Een uitstekende vrije trap van Van der Vaart gaf Bounida even later de kans om Ajax op voorsprong te zetten, maar de doelpuntenmaker volleerde de bal via de grond over.

Na de rust kwamen de gasten beter voor de dag en golfde het spel op en neer. Ajax was vaker op de helft van PSV, maar de Eindhovenaren kwamen er verschillende keren gevaarlijk uit. Don O'niel liet het publiek na zeventig minuten spelen bijna opveren. De buitenspeler schoot met links rakelings naast de paal. Dat beide ploegen voor de winst gingen was duidelijk nadat een doelpunt van PSV even later werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ajax-spits Emre Ünüvar was er in de slotfase twee keer heel dichtbij. Eerst stuitte hij op de keeper van PSV en niet veel later raakte hij de onderkant van de lat. Het bleef bij 1-1 in Amsterdam.

Uitzeges O17 en O16
Ajax O17 en Ajax O16 speelden buitenshuis. De O17 reisde af naar Rotterdam en won met 3-6 bij Sparta O17. De O16 was actief in Zwolle. De leeftijdgenoten van PEC werden met 2-5 verslagen.

Veel goals bij O15, O14 en O13
Net als de O19 stond ook Ajax O15 in eigen huis tegenover PSV. De Amsterdammers kwamen via goals van Ilai Grootfaam, Miles Aalbersberg en Denzel Darko op een 3-1-voorsprong. Het was niet voldoende. De gasten uit Eindhoven stapten na een doelpunt in de slotfase alsnog met de winst van het veld: 3-4.

De O13 won wel van PSV. De Ajacieden speelden uitstekend op eigen veld en lieten de gasten kansloos: 5-1.

Onderbouw op schot
Ook de jongste jeugd van Ajax kwam volop in actie, en met succes. De O11 scoorde 34 keer, de O10-1 26 keer en de O9-2 23 keer. Ook de jongste elftallen wonnen. De O8-2 won met 6-2 en de O8-1 met 5-4.