Blik op de Toekomst | O17 en O19 starten competitie goed

Toekomst Foto

Er stonden zaterdag diverse duels voor de Ajax-jeugd op het programma. Zo begonnen de O19 en O17 de competitie allebei met een zege op FC Utrecht en gingen de O14 en het Vrouwen Talententeam O19 onderuit in een vriendschappelijk duel. Bekijk hoe het de teams verging in Blik op de Toekomst.

• #AjaxJeugd

Ajax O19 begon de competitie bij FC Utrecht. De ploeg van Willem Weijs kreeg al vroeg een strafschop, maar Emre Ünüvar zag zijn inzet gepakt worden door de doelman. Vlak voor de rust ging de bal opnieuw op de stip. Ditmaal was het Don O'Niel die achter de bal ging staan, en met succes: 0-1.

O'Niel was direct na de rust opnieuw de gevierde man. Een fraaie bal van Ünüvar bracht de Ajacied in stelling om zijn tweede te maken en dat lukte. Via Ünüvar stond het na een klein uur spelen zelfs 0-3. Het slotakkoord was opnieuw van Ünüvar. Hij bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1-4, nadat FC Utrecht halverwege de tweede helft had gescoord.

Ruime zege O17

Ook de O17 speelde de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht. Op sportcomplex de Toekomst werkten de Ajacieden een goede eerste helft af. Dankzij goals van Jeshurun Simeon en Eternal Barron leidden de Amsterdammers bij rust met 2-0.

Direct na de thee maakte Pharell Nash Ajax' derde na een assist van Thijmen Romers. Het was Barron die even later zijn tweede van de middag maakte: 4-0. Na een treffer van de gasten tilde Hasan Ayyildiz de marge weer naar vier. Diezelfde Ayyildiz en twee treffers van invaller Miguel Joao da Silva zorgden uiteindelijk voor een ruime 8-1-zege.

Ajax O14 trof in Amsterdam tijdens een vriendschappelijke wedstrijd het Belgische OH Leuven. Het werd 2-4 voor de gasten. Ook de dames van Ajax kwamen in actie. Het Vrouwen Talententeam O19 reisde af naar Frieland voor een oefenduel met sc Heerenveen. De wedstrijd eindigde in een 5-1-nederlaag. De O16 van de vrouwentak speelde een bekerwedstrijd in eigen huis tegen AFC'34 JO15-2. De bezoekers wonnen met 0-1.

Ajax O13-1 en Ajax O15 komen zondag nog in actie. Zij spelen allebei een competitiewedstrijd in Rotterdam tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior.