Blik op de Toekomst: jeugd is succesvol

Bounida1920
Bounida1920

Een succesvolle zaterdag voor de Ajax-jeugd. Alle teams die in actie kwamen, boekten een resultaat. Alleen Ajax O16 won niet in reguliere tijd, maar hield toch een positief gevoel over. De strafschoppenserie tegen FC Utrecht werd gewonnen, waardoor de volgende ronde in de KNVB Beker werd bereikt.

• #Ajax Jeugd

Ajax O19 hield huis tegen VVV-Venlo. Toch duurde het even voordat het begon te lopen, pas kort voor rust werd de ban gebroken. Na een prachtige lobpass van Sean Steur schoof Emre Ünüvar beheerst binnen: 1-0.

Rayane Bounida maakte na ruim een uur spelen de 2-0 met een knappe actie; hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot vervolgens raak. Enkele minuten later vergrootte Ryan van de Pavert de marge uit een corner naar drie doelpunten. Invaller Lasse Abildgaard schoot op aangeven van Damián van der Vaart de 4-0 tegen de touwen. VVV-Venlo deed even later iets terug vanaf de strafschopstip: 4-1.

Het slotakkoord was voor Ünüvar, die laat in de wedstrijd nog drie keer scoorde en de eindstand hiermee op 7-1 bracht.

Ajax JO8-1 – Yellow Red KV Mechelen U8 42-20
FC Twente Voetbalacademie O13 - Ajax JO13-1 1-11
Zeeburgia O14 – Ajax JO14 0-2
Willem II O15 - Ajax JO15 1-5
Ajax Vrouwen Talententeam O16 – De Graafschap MO16 5-0
Ajax O16 – FC Utrecht O16 3-3 (Ajax O16 w.n.s.)
Ajax O19 – VVV-Venlo O19 7-1