Brian Brobbey bereikt mijlpaal: vijftig doelpunten voor Ajax

Brobbey1920 (3)

Brian Brobbey heeft de grens van vijftig doelpunten in Ajax 1 geslecht. De spits maakte zijn jubileumgoal donderdag tegen Jagiellonia Białystok: 3-0. Brobbey heeft inmiddels 125 officiële duels achter zijn naam staan. We nemen een kijkje in hoe hij zijn doelpunten verdeelde en welke spelers een sleutelrol hadden in de voorbereiding daarvan.

• #Brobbey

Brobbey toonde vaak in de slotfase van een helft zijn neusje voor de goal. Zijn productiefste periode was in de laatste vijftien minuten van de eerste helft, waarin hij twaalf keer scoorde. In het slotkwartier van de tweede helft sloeg Brobbey in totaal elfmaal toe. Het toont zijn vermogen aan om op cruciale momenten het verschil te maken.

Creatieve spits
Brobbey is een veelzijdige spits: 27 treffers kwamen van zijn rechterbeen. Hij maakte vijftien goals met links en was daarnaast zeven keer trefzeker met het hoofd.

Naast scoren kan Brobbey ook aangeven: de Amsterdamse aanvaller gaf tot dusver negentien assists.

Dusan Tadic was het vaakst aangever bij een goal van Brobbey: acht keer. Ook Kenneth Taylor en Steven Berghuis droegen met elk vijf assists flink bij aan Brobbeys doelpuntenproductie.

Brobbeys trefzekerheid varieert door de seizoenen heen. Zijn meest productieve seizoen was 2020/2021, waarin hij gemiddeld elke 66 minuten een treffer produceerde. Zeven van zijn doelpunten maakte hij op Europees niveau.