Highlights Ajax O19 - FC Twente/Heracles O19 | Fraaie zege

Ajax O19 heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen met vier doelpunten. De ploeg van Willem Weijs rekende af met de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles op sportcomplex de Toekomst: 4-0. Na afloop keken de trainer van aanvoerder Mylo van der Lans terug op het duel.

• #AjaxO19

De Ajacieden scoorden tweemaal voor de rust en twee keer daarna. Voor de thee waren Damian van der Vaart en Rayane Bounida trefzeker. In het tweede bedrijf vonden Elias Mechrouh en Zakaria Ouazane het net.

Weijs: 'We zijn uit de startblokken geschoten'

De trainer was na afloop te spreken over de beginfase. "We zijn uit de startblokken geschoten. De eerste helft was aardig met een goed tempo en waarin we veel kansen creƫrden. Al mogen we bij de rust meer afstand nemen. Je ziet dat de tegenstander in de tweede helft hoopt heeft op de aansluitingstreffer. Dat gebeurt niet en dan lopen we uit. Ik ben blij dat we de nul hebben gehouden en vier keer scoren.

Verbeterpunten
"Maar we moeten kritisch blijven", gaat Weijs verder. "We moeten spelen zoals Ajax wil en kijken wat er internationaal gevraagd wordt. Daar hoort een bepaalde intensiteit bij en die moet je mentaal en fysiek opbrengen. Er kwamen wat jongens terug van interlands en dat zorgt vaak voor een beetje onrust en het doorbreken van structuur. Daardoor vond ik ons minder energiek om de vrije man en de juiste ruimtes te vinden. Dat zijn verbeterpunten."

Van der Lans sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Er zijn veel positieve punten, maar we moeten ons blijven ontwikkelen. Zij dekten veel door en zaten er kort op. De vrije man vinden was soms lastig daardoor."

Fraaie tweede goal
De tweede treffer van Bounida viel op. "Die wil ik wel uitlichten", zegt Weijs. "Dat doelpunt had een mooie aanloop met veel dynamiek en een goed tempo. Dat was een geweldige teamgoal."