Jong Ajax ondanks voorsprong onderuit tegen Willem II

Jongajax (1)

Jong Ajax heeft maandagavond een thuisnederlaag geleden. De ploeg van John Heitinga verloor met 1-2 van Willem II. Jong Ajax ging halverwege nog wel aan de leiding door een goal van Sontje Hansen, maar na rust liep het in de soep voor de Ajacieden.

Hoewel het een drukke week is voor Ajax met een bezoek aan Rangers FC voor de UEFA Champions League en UEFA Youth League, waren er niet veel mutaties in de basiself van Jong Ajax. Ten opzichte van de 1-1-remise tegen VVV verschenen alleen Gabriel Misehouy en Youri Regeer ‘nieuw’ binnen de lijnen. Zij vervingen Lorenzo Lucca en Francisco Conceição, die voor het bezoek aan Ibrox tot de wedstrijdselectie van Ajax 1 behoren.

Prima begin Jong Ajax
Op de Toekomst voerde Jong Ajax de eerste helft de regie. De Ajacieden hadden veelvuldig de bal en drukten de bezoekers terug. Dat overwicht leidde niet tot heel veel grote kansen, maar gelukkig toonde de thuisploeg zich efficiënt. Na een fraaie aanval legde Kristian Hlynsson breed op Hansen, die vervolgens overtuigend de 1-0 tegen de touwen schoot. De Tilburgse roep om hands vond geen gehoor bij de arbitrage.

Jong Ajax had nog naar 2-0 kunnen uitlopen als Christian Rasmussen wat zorgvuldiger met de tijd en ruimte in de vijandelijke zestien was omgesprongen. Nu werd zijn inzet geblokt.

Willem II kon weinig afdwingen, maar kreeg toch nog een goede kans in de eerste helft. Ajax-doelman Tom de Graaff kon echter redden op de inzet van dichtbij van Bokila, die al vroeg in de wedstrijd Hornkamp was komen vervangen.

Gelijkmaker kort na rust
Diezelfde Bokila sloeg kort na rust wel toe. Hij klopte na een lange bal eerst Donny Warmerdam en vervolgens Mateja Milovanovic in fysiek opzicht en drukte daarna af: 1-1.

Vervolgens herhaalde zich een beetje het beeld van de eerste helft. Jong Ajax met de controle, maar niet met overdreven veel dreiging. Regeer kreeg een grote kans, maar vond goalie Lamprou op zijn weg. Een schot van Hansen leverde ook geen succes op en werd geblokt.

Een enorme kans ontstond aan de overzijde. Bokila had de bal van dichtbij voor het inkoppen, maar knikte hoog over. Toch braken de bezoekers even later wel nog een keer succesvol uit. Linksback Lucas Woudenberg maakte na een counter de 1-2. Het was een domper die Jong Ajax niet meer te boven kwam.

Jong Ajax - Willem II 1-2 (1-0)
21. Hansen 1-0
47. Bokila 1-1
76. Woudenberg 1-2

Jong Ajax: De Graaff, Aertssen, Warmerdam, Milovanovic (71. Banel), Pierie, Fitz-Jim, Regeer (87. Giovanni), Hlynsson, Hansen (87. Kjaer), Rasmussen, Misehouy (76. Jermoumi)