Jong Ajax speelt gelijk in Dordrecht

DORJA
DORJA

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt gepakt in de uitwedstrijd bij FC Dordrecht. De Amsterdammers kwamen na een goed eerste halfuur op voorsprong via Silvano Vos. Na de voorsprong incasseerden de Ajacieden drie tegendoelpunten. In de slotfase kwam Jong Ajax dankzij doelpunten van Christian Rasmussen en Kristian Hlynsson toch nog op gelijke hoogte: 3-3.

• #Jong Ajax

Uitstekende start
Jong Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en had via spits Rasmussen al kunnen scoren. De thuisclub werd vooral teruggedrongen. Nadat de Amsterdammers uit een scrimmage de paal hadden geraakt, kreeg de ploeg van John Heitinga alsnog loon naar werken. Hlynsson schoot eerst nog tegen de paal, maar in de rebound was het Vos die met een prachtige pegel de 0-1 maakte.

Er leek niets aan de hand voor Jong Ajax, maar net als tegen ADO Den Haag bracht één counter de defensie aan het wankelen. Suray kon na een lange rush de bal in de verre hoek plaatsen en liet daarmee Calvin Raatsie kansloos. Jong Ajax lag even in de touwen en moest dat direct bekopen met een volgende tegentreffer: Miceli scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied en keerde de wedstrijd zo helemaal om.

Nerveuze tweede helft
Daar waar Jong Ajax in de eerste helft vooral hinder had van het aluminium, kwamen de Amsterdammers na de rust juist goed weg door een bal op de lat van Dordrecht. Na een prachtige actie tekende Donkor in de 59e minuut van de wedstrijd voor de 3-1. Na deze goal leek het er niet meer in te zitten voor Jong Ajax aan de Krommedijk. Ook toen Rasmussen met een droge schuiver de aansluitingstreffer maakte, haalde Jong Ajax niet meer het niveau van voor de rust.

Heitinga bracht een kwartier voor tijd Jayden Banel binnen de lijnen voor Vos, waardoor Rasmussen een linie terug ging en Hansen vanuit de spits kon spelen. Het leverde weinig doelgevaar meer op, al was Rasmussen met een vrije trap nog dichtbij de gelijkmaker. Het duel leek dan ook als een nachtkaars uit te gaan, zeker toen invaller Steven van der Sloot direct rood kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speler.

Ajax scoort gelijkmaker in blessuretijd
In de slotfase wist Jong Ajax toch nog een keer gevaarlijk te worden. Na late invalbeurten van debutanten Patrickson Delgado en de jarige Jay Enem kregen de Amsterdammers in blessuretijd namelijk nog een strafschop. Hlynsson verzilverde deze uitgelezen mogelijkheid: 3-3.

FC Dordrecht – Jong Ajax 3-3 (2-1)