Jong Ajax tankt vertrouwen met doelpuntrijke zege op NAC Breda

Fitzjimjuich

Jong Ajax had het zwaar de afgelopen weken en verloor vrijdag nog van Jong PSV. Maandagavond werkte de ploeg van John Heitinga echter aan het zelfvertrouwen. Op sportcomplex de Toekomst werd NAC Breda met 6-3 opgerold.

Heitinga had dit keer basisplaatsen ingeruimd voor onder meer Kenneth Taylor, Victor Jensen en Danilo. Wat meer ervaring dus, hetgeen de ploeg meer body moest geven.

Van een walk-over was in de eerste tien minuten overigens nog weinig te merken. Jong Ajax probeerde de wedstrijd weliswaar te controleren, maar bij de eerste counter sneed NAC al door de defensie en kon Seuntjens simpel binnentikken. Het bleek gelukkig geen voorbode van wéér een frustrerende avond, want Jong Ajax rechtte de rug en trok dapper ten aanval.

Geweldige eerste helft
Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier werd de achterstand al omgebogen. Eerst scoorde Danilo na een uitstekende aanval en twee minuten later tikte Taylor binnen op aangeven van rechtsback Youri Regeer. NAC wist zich geen raad met de positiewisselingen van de Amsterdammers, want Regeer kreeg alle gelegenheid om de vrije ruimte in te komen wanneer Christian Rasmussen naar binnen trok.

Nadat NAC de paal raakte en een prachtig Jong Ajax-doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd, kwamen de mooiste aanvallen vanaf de linkerflank. Naci Ünüvar, afgelopen week ook al goed voor een mooie assist, gaf goed voor op Jensen, die de 3-1 kon binnentikken. Enkele minuten later was het de beurt aan Youri Baas, die na een één-tweetje met Ünüvar met een hard schot de 4-1 maakte.

In die fase viel Jong Ajax goed aan en gaf het achterin bovendien niets weg. Zo speelde de ploeg met afstand de beste 45 minuten van het seizoen.

Ook controle na rust
Gezien het explosieve spel van Jong Ajax in de eerste helft, viel te verwachten dat het na de thee in een iets lager tempo zou gaan. Toch werd de voorsprong al snel verder uitgebreid, toen Regeer na een mislukte omhaal van Danilo de 5-1 kon maken.

Het maakte daarom ook niet veel uit dat Haye met een mooie vrije trap nog tegen scoorde, want ondanks de wegvloeiende krachten was Jong Ajax technisch gezien simpelweg een klasse beter dan de tegenstander.

Sterker nog, wat Haye kon, bleek invaller Max de Waal ook te kunnen. Uit een vrije trap maakte hij alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen. Seuntjens maakte met een frommelbal nog wel de 6-3, maar dichterbij kwam NAC niet meer. Zo haalde Jong Ajax na een heerlijke wedstrijd de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen. Met zes punten uit evenzoveel wedstrijden bezet de ploeg nu een vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax - NAC Breda 6-3 (4-1)
3. Seuntjens 0-1
10. Danilo 1-1
12. Taylor 2-1
20. Jensen 3-1