Liveblog

20:02

19:17

'Blij en op naar meer'

Steven Berghuis en Kian Fitz-Jim stonden na afloop van de winstpartij tegen Rangers FC voor de camera. Eerstgenoemde deed dat met een grote glimlach en was blij dat hij weer minuten heeft mogen maken.

18:21

Highlights 🎥

Ajax heeft vanmiddag de derde oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. In het Gelderse Wezep won de ploeg van Francesco Farioli dankzij goals van Kian Fitz-Jim en Branco van den Boomen met 2-1 van Rangers FC.

17:57

Ajacieden bedanken Ajax-fans

90+2

[17:52]

FT // 2-1

Ajax heeft de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding met 2-1 gewonnen van Rangers FC. Kian Fitz-Jim en Branco van den Boomen waren trefzeker in de eerste helft. Na rust werd er niet meer gescoord in Wezep.

90+1

[17:50]

Rijkhoff raakt de lat

Julian Rijkhoff krijgt opnieuw een grote kans. De Ajacied wordt weggestoken door Jorrel Hato en raakt vervolgens de lat. Jammer, Julian...

84

[17:44]

Rijkhoff dicht bij nieuwe Ajax-treffer

2Rijkhoff Kopbal

Invaller Julian Rijkhoff is dicht bij de 3-1. De Ajax-spits kopt een voorzet van Anton Gaaei richting de hoek, maar ziet zijn inzet met een knappe reflex gekeerd worden door doelman Liam Kelly.

76

[17:35]

Tweede helft in beeld

Er staat nog een kwartier reguliere speeltijd op de klok. De tussenstand is nog altijd 2-1 in het voordeel van Ajax. Oud-Ajacied Danilo staat inmiddels binnen de lijnen bij Rangers FC. De Braziliaan maakt weer zijn eerste minuten na zeven maanden blessureleed.

67

[17:26]

Zeven nieuwe namen bij Ajax

2Farioli

Er staan zeven nieuwe namen op het veld. Julian Rijkhoff, Carlos Forbs, Tristan Gooijer, Dies Janse, Sivert Mannsverk, Jorrel Hato, Benjamin Tahirović krijgen speelminuten van Francesco Farioli.

Jordan Henderson, Owen Wijndal, Chuba Akpom, Youri Baas, Christian Rasmussen, Kenneth Taylor en Jakov Medić hebben het veld verlaten.

61

[17:21]

Farioli voert dubbele wissel door

2Berghuis Wissel

Francesco Farioli voert een dubbele wissel door. Steven Berghuis en Anton Gaaei komen binnen de lijnen voor Branco van den Boomen en Devyne Rensch.

56

[17:15]

Kansen blijven uit in tweede helft

2Vrije Trap

Vooralsnog is er weinig spektakel in de tweede helft. We wachten nog op de eerste grote kans na rust. Ajax leidt met 2-1.

46

[17:05]

Tweede helft begonnen in Wezep

De balt rolt weer in Wezep. De tweede helft tussen Ajax en Rangers FC is begonnen. Francesco Farioli heeft één wijziging doorgevoerd in zijn opstelling. Jaydon Banel staat binnen de lijnen als vervanger voor doelpuntenmaker Kian Fitz-Jim.

45+1

[16:47]

HT // 2-1

Het is rust in Wezep. Ajax zoekt de kleedkamer op bij een 2-1-tussenstand. Kian Fitz-Jim en Branco van den Boomen produceerden de Amsterdamse treffers in de eerste helft.

44

[16:45]

Van den Boomen ontvangt felicitaties

40

[16:41]

Nieuwe voorsprong voor Ajax

Ajax grijpt opnieuw de voorsprong in Wezep. Branco van den Boomen promoveert een vrije trap op de rand van de zestien tot doelpunt: 2-1. Hij wordt hierbij geholpen door Rangers FC-keeper Jack Butland, die niet helemaal vrijuit gaat.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.