Matchday Dump | Ajax - Panathinaikos

Ajax beleefde donderdag een zinderende avond in de Johan Cruijff ArenA. Na een zenuwslopende strafschoppenserie, waarin 34 penalty's werden genomen, bereikte de ploeg van Francesco Farioli de play-offs van de UEFA Europa League. Herbeleef Ajax – Panathinaikos met een reeks unieke content.

• #UEL
  • #AJAPAN

Ajax verdedigde donderdagavond een 1-0-voorsprong in Amsterdam dankzij een treffer van Steven Berghuis in Athene. In de returnwedstrijd kregen de Ajacieden een domper te verwerken toen Panathinaikos in de 89e minuut via Tetê op 0-1 kwam. Hierdoor kwam er een verlenging in de Johan Cruijff ArenA. Na 120 minuten was de score over twee wedstrijden nog altijd gelijk, waardoor beide teams zich gingen opmaken voor penalty's. Ajax kreeg meermaals de kans de penaltyserie te beslissen, maar faalde. Het was uiteindelijk Anton Gaaei die de winnende tegen de touwen schoot: 13-12.

Na afloop van de wedstrijd was de ontlading groot bij de Ajax-selectie. De Amsterdammers betraden de catacomben met lachende gezichten. De Ajacieden hebben echter niet lang de tijd om na te genieten, want zondag staat er alweer een nieuwe wedstrijd op het programma: NAC-uit.