Puntendeling voor Jong Ajax en tiental ADO Den Haag

Jermoumi1920

Jong Ajax en ADO Den Haag hielden elkaar maandagavond in evenwicht. Beide teams kregen meerdere kansen, maar slaagden er niet in het verschil te maken. De ploeg uit Den Haag moest na een half uur met tien man verder na een rode kaart, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-0.

In de beginfase bood slordig balverlies van de Haagse keeper de thuisploeg een uitgelezen kans om de score te openen. Yoram Boerhout kreeg de bal voor zijn voeten, maar slaagde er niet in om deze mogelijkheid te verzilveren.

Na twintig minuten spelen kreeg Jaydon Banel een grote kans en haalde uit vanaf de linkerkant, maar een snelle reflex van de Haagse keeper Kilian Nikiema hield de Ajacied van scoren af. De Amsterdamse beloftenploeg bleef in de beginfase de bovenliggende partij met de meeste kansen. Ondanks hun overwicht wisten ze het net niet te vinden.

Rode kaart Van der Sloot
Na dertig minuten kwam de ploeg uit Den Haag met tien man te staan. Steven van der Sloot haalde de doorgebroken Banel onderuit en werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Vlak voor rust haalde Banel nogmaals hard uit, maar zijn schot van afstand werd over het doel getikt door Nikiema. Het team van Frank Peereboom drong aan voor de openingstreffer, maar beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Voor de tweede helft bracht Jong Ajax twee frisse spelers in: Diyae Jermoumi en David Kalokoh. Gerald Alders en Banel bleven achter in de kleedkamer. Ondanks het ondertal was het de ploeg uit Den Haag die na rust voor de meeste dreiging zorgde.

Met nog ruim 25 minuten op de klok werd Jorthy Mokio gewisseld voor Kayden Wolff. Richting het uur probeerde de thuisploeg aan te dringen, maar het leidde niet tot grote kansen. Om de aanval te verfrissen, kwam Rico Speksnijder in de plaats van Sean Steur.

ADO Den Haag kreeg een grote kans uit een counter, maar Diant Ramaj voorkwam de voorsprong voor de Hagenezen met een uitstekende tackle. De laatste wissel voor de Amsterdammers was Nick Verschuren, die Lucas Jetten verving. Jong Ajax slaagde er niet in om de wedstrijd naar zich toe te trekken; de eindstand bleef 0-0.

Jong Ajax – ADO Den Haag 0-0 (0-0)

Rood: 31. Van der Sloot

Jong Ajax: Ramaj, Alders (46. Jermoumi), Bouwman, Janse, Jetten (82. Verschuren), Verkuijl, Mokio (64. Wolff), Steur (72. Speksnijder), Faberski, Boerhout, Banel (46. Kalokoh).