Verslag | Ajax Vrouwen onderuit tegen Atlético Madrid

Vrouwenlivestream1920

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Atlético Madrid verloren. De ploeg van Hesterine de Reus ging tijdens het trainingskamp in de Spaanse hoofdstad met 5-1 onderuit. Lotte Keukelaar maakte de Amsterdamse treffer.

• #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen kenden zaterdagochtend een valse start in Madrid. Binnen drie minuten stond de ploeg van De Reus al op achterstand in de Spaanse hoofdstad. Een fout in de verdediging van de Amsterdammers werd genadeloos afgestraft door Gio Queiroz: 1-0.

Tien minuten later maakte Queiroz haar tweede treffer. Na een steekpass omspeelde de Braziliaanse Ajax-keeper Regina van Eijk en schoot koelbloedig de 2-0 binnen.

Hattrick Queiroz
Atlético Madrid voerde ook in het restant van de eerste helft de regie in eigen huis. Queiroz completeerde haar loepzuivere hattrick door ook de 3-0 voor haar rekening te nemen. Kort voor rust deed Keukelaar nog iets terug namens de Ajax Vrouwen, waardoor beide ploegen met een 3-1-ruststand de kleedkamer opzochten.

Kort na rust kregen de Ajax Vrouwen een goede mogelijkheid om de marge te verkleinen. Danique Tolhoek kwam in een kansrijke positie, maar schoot van dichtbij rakelings naast. Ondanks enkele kansen slaagde de ploeg van De Reus er uiteindelijk niet meer in om te scoren in Madrid.

De thuisploeg breidde hun voorsprong in het tweede bedrijf nog verder uit. Daliyah de Klonia kopte een voorzet van Atlético Madrid onfortuinlijk in eigen doel. Rosa Ottermín deed in de blessuretijd ook nog een duit in het zakje, waardoor de vriendschappelijke wedstrijd eindigde in een 4-1-nederlaag voor de Ajax Vrouwen.

Atlético Madrid - Ajax Vrouwen 5-1 (3-1)
03. Queiroz 1-0
13. Queiroz 2-0
38. Queiroz 3-0
40. Keukelaar 3-1
77. De Klonia (e.d.) 4-1
90+1. Ottermín 5-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk; De Klonia, De Sanders (09. Den Turk), Spitse, Van de Velde (62. Sabajo); Yohannes, Noordam, Noordman; Keukelaar, Tolhoek, Hoekstra (69. Jansen).