Jong Ajax begint seizoen met gelijkspel

Jongajaxpsvheader

Jong Ajax is het seizoen 2024/2025 begonnen met een gelijkspel op bezoek bij Jong PSV. Het treffen tussen de beloftenploegen eindigde in 2-2. Ahmetcan Kaplan redde in extremis een punt voor de Amsterdammers.

• #JongAjax

Jong Ajax opende het Keuken Kampioen Divisie-seizoen maandagavond op De Herdgang. Onder leiding van de nieuwe trainer Frank Peereboom namen de Ajacieden het in Eindhoven op tegen Jong PSV. Bij de Amsterdamse beloftenploeg stonden er drie debutanten in de basis: Jorthy Mokio, Jan Faberski en Don-Angelo Konadu.

Vermakelijke openingsfase
Jong Ajax en Jong PSV waren in de openingsfase van het duel aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans van de wedstrijd was binnen drie minuten voor de Ajacieden. Julian Rijkhoff, die op het middenveld startte, kreeg de bal op een presenteerblaadje van spits Konadu, maar zag zijn inzet met de knie onfortuinlijk over het vijandelijke doel vliegen.

Zowel de thuisploeg als Jong Ajax creëerden in de loop van de eerste helft enkele goede mogelijkheden. Dankzij verschillende knappe reflexen van keepers Charlie Setford en Joël Drommel bleven de beloftenploegen in evenwicht. Beide teams zochten met een 0-0-ruststand de kleedkamer op.

De Amsterdamse beloften begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf op De Herdgang. Met dezelfde elf namen kwam de ploeg van Peereboom binnen tien minuten na rust op achterstand in Eindhoven. Kaplan toucheerde een voorzet van PSV'er Isaac Babadi, waarna de vrijstaande Ricardo Pepi de bal tegen de touwen schoot: 1-0.

Gemiste strafschop
Jong Ajax kreeg met nog zo'n twintig minuten officiële speeltijd op de klok een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen in Eindhoven. Faberski passeerde zijn directe tegenstander, waarna hij gevloerd werd in de vijandelijke zestien. Debutant Konadu legde vervolgens aan vanaf elf meter, maar zag zijn strafschop uit de hoek getikt worden door Drommel.

De Ajacieden slaagden er in de resterende minuten alsnog in om de gelijkmaker te forceren. Na een misverstand in de Eindhovense defensie tikte Emmanuel van de Blaak de bal achter zijn eigen doelman: 1-1.

Kaplan redt punt voor Jong Ajax
In de slotfase kwam Jong PSV voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong na een benutte strafschop van Couhaib Driouech. De wedstrijd leek gespeeld, maar Kaplan redde in extremis nog een punt voor Jong Ajax dankzij een rake kopbal: 2-2.

Jong PSV - Jong Ajax 2-2 (0-0)