Verslag | Jong Ajax boekt eerste competitiezege in Eindhoven

Jongajaxheader2

Jong Ajax heeft zaterdag de eerste competitiezege van het seizoen 2024/2025 geboekt. Op bezoek bij FC Eindhoven wonnen de Ajacieden van trainer Frank Peereboom met 0-3. Julian Rijkhoff (2) en Jan Faberski waren trefzeker in Noord-Brabant.

Ajax speelde zaterdag in en tegen Eindhoven de derde competitiewedstrijd van het seizoen. De Amsterdamse beloften speelden de eerste twee wedstrijden tegen respectievelijk Jong PSV (2-2) en MVV (0-0) gelijk.

Vroege strafschop
De ploeg van Peereboom schoot in Noord-Brabant uit de startblokken. Jong Ajax kreeg in de zevende minuut een strafschop, nadat Jorn Brondeel in zijn eigen zestien een overtreding beging op Jaydon Banel. Rijkhoff legde aan vanaf elf meter en verschalkte de keeper van FC Eindhoven in de linkerhoek.

Tot aan de thee gebeurde er niet meer zoveel in het Jan Louwers Stadion. Beide ploegen deelden wat speldenprikjes uit, maar honderd procent kansen bleven uit. De ruststand in Eindhoven was 0-1.

De tweede helft begon minder flitsend dan de eerste. Beide ploegen stonden verdedigend goed opgesteld, waardoor kansen schaars waren. Na iets minder dan een uur spelen besloot Peereboom een vierdubbele wissel door te voeren. Precious Ugwu, Rida Chahid, Skye Vink en Faberski kwamen binnen de lijnen voor respectievelijk Lucas Jetten, Jorthy Mokio, Rico Speksnijder en Don-Angelo Konadu.

Rijkhoff opnieuw belangrijk
Met vier nieuwe namen op het veld verdubbelde Rijkhoff in minuut 65 de voorsprong voor Jong Ajax. De spits strafte een fout in de verdediging van FC Eindhoven genadeloos af en schoot de 0-2 op het scorebord.

Tien minuten voor tijd vergrootte Faberski de marge naar drie doelpunten. De technisch begaafde vleugelaanvaller begon een rush vanaf zijn eigen helft en schoot vervolgens met links hard raak in de bovenhoek: 0-3. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waarmee Jong Ajax de eerste competitiezege van het seizoen boekte.

FC Eindhoven – Jong Ajax 0-3 (0-1)
08. Rijkhoff 0-1 (pen.)
65. Rijkhoff 0-2
80. Faberski 0-3

Jong Ajax: Setford; Alders, Verschuren, Bouwman, Jetten (57. Ugwu); Brandes, Mokio (57. Chahid), Speksnijder (57. Vink); Banel (71. Wolff), Rijkhoff, Konadu (57. Faberski).