Verslag | Jong Ajax in eigen huis onderuit tegen FC Den Bosch

Denboschheader

Jong Ajax heeft vrijdagavond op sportcomplex de Toekomst verloren van FC Den Bosch. Het duel in de vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie eindigde in 1-2. Julian Rijkhoff nam de Amsterdamse treffer voor zijn rekening.

Jorthy Mokio verscheen vrijdagavond aan de aftrap bij het duel tussen Jong Ajax en FC Den Bosch. De talentvolle Belg maakte donderdag tegen Jagiellonia Białystok nog zijn officiële debuut in de Amsterdamse hoofdmacht. Hij werd met zijn 16 jaar en 182 dagen de jongste buitenlandse debutant ooit.

Vroege achterstand
De Amsterdamse beloften kenden een matige start op de Toekomst. Binnen zes minuten keek Jong Ajax al tegen een achterstand aan. Byron Burgering zette de 0-1 op het scorebord, nadat de aanvaller Charlie Setford kansloos liet met een krulschot in de verre hoek.

De ploeg van Peereboom herpakte zich na de teleurstellende openingsfase in de eerste helft. In de 24e minuut kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte via Rijkhoff. De spits, die een goed afgemeten voorzet van Jaydon Banel tegen de touwen schoot, was uiteindelijk het eindstation van een knappe aanval: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Jong Ajax kwam goed uit de kleedkamer, maar verzuimde om de voorsprong te grijpen op de Toekomst. Grote kansen voor Banel en Jan Faberski bleven onbenut, vanwege gebrek aan scherpte voor het vijandelijke doel.

FC Den Bosch slaat laat toe
Waar de Amsterdamse beloftenploeg er niet in slaagde om te scoren in het tweede bedrijf, deed FC Den Bosch dit wel in de slotfase van de wedstrijd. Hicham Acheffay tikte in de 88e minuut een voorzet van rechts van dichtbij binnen, waardoor de Bosschenaren drie punten mee naar Brabant namen. Het duel eindigde in 1-2.

Jong Ajax - FC Den Bosch 1-2 (1-1)
06. Burgering 0-1
24. Rijkhoff 1-1
88. Acheffay 1-2

Jong Ajax: Setford; Alders, Verschuren, Janse, Jetten (67. Bouwman); Brandes (83. Chahid), Mokio (67. Verkuijl), Rijkhoff; Faberski (74. Speksnijder), Konadu, Banel (83. Wolff).