Verslag | Jong Ajax nipt onderuit tegen FC Dordrecht

Dordrechtheader2

Jong Ajax is er maandagavond niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen tegen FC Dordrecht. Op sportcomplex de Toekomst verloor de ploeg van trainer Frank Peereboom nipt met 0-1.

• #JongAjax

Diant Ramaj, Benjamin Tahirović en Kristian Hlynsson verschenen maandag aan de aftrap bij Jong Ajax. Het drietal zat zondag nog bij de wedstrijdselectie van Ajax 1 voor de uitwedstrijd tegen RKC: 0-2.

Onder regenachtige en winderige omstandigheden kwam het duel tussen de Amsterdamse beloftenploeg en FC Dordrecht moeizaam op gang. Na enkele speldenprikjes over en weer, kwam het eerste serieuze gevaar na ruim een halfuur spelen van de voet van Jan Faberski. De vleugelaanvaller passeerde zijn directe tegenstander buitenom en schoot vervolgens richting het Dordrechtse doel, maar zag zijn inzet met rechts net naast vliegen.

FC Dordrecht straft fout af
Kort voor rust viel de openingstreffer alsnog. Niet Jong Ajax, maar FC Dordrecht brak de ban op de Toekomst. Devin Haen snoepte de bal op de middenlijn af van Dies Janse en tikte het leer vervolgens beheerst langs Ramaj: 0-1. Dit was tevens de ruststand in Amsterdam.

Hlynsson bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Sean Steur. De zestienjarige middenvelder kreeg vroeg in de tweede helft een grote kans om direct zijn waarde te bewijzen. Een voorzet van David Kalokoh belandde via een voet van een FC Dordrecht-verdediger tegen de paal, waarna de bal voor de voeten van Steur kwam. De invaller schoot echter recht op keeper Liam Bossin af, waardoor het 0-1 bleef.

Jong Ajax slaagde er in het restant van de wedstrijd niet meer in om te scoren op de Toekomst. De Amsterdamse beloften creëerden nog enkele goede kansen via Faberski en Kayden Wolff, maar deze leidden niet tot de gelijkmaker. De ploeg van Peereboom eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Dies Janse in de blessuretijd zijn tweede gele kaart ontving.

Jong Ajax komt vrijdag opnieuw in actie. Dan gaat de Amsterdamse beloftenploeg om 20:00 uur op bezoek bij Helmond Sport.

Jong Ajax - FC Dordrecht 0-1 (0-1)