Verslag | Jong Ajax pakt punt op bezoek bij Helmond Sport

Helmondheader

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De Ajacieden van Frank Peereboom speelden met 1-1-gelijk in Noord-Brabant. De Amsterdammers zagen de thuisploeg laat in de wedstrijd langszij komen, nadat Kayden Wolff zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal maakte.

Voor Jong Ajax was het uitduel met Helmond Sport de tweede wedstrijd van de week. De Amsterdamse beloftenploeg kwam maandag in actie tegen FC Dordrecht. Het treffen op sportcomplex de Toekomst eindigde in 0-1.

De eerste helft in Noord-Brabant was allerminst spectaculair. De thuisploeg liet Jong Ajax de bal. De Ajacieden hadden de controle, maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook Helmond Sport wist geen gevaar te stichten, waardoor beide teams met een 0-0-tussenstand gingen rusten.

Jong Ajax begon sterk aan het tweede bedrijf. De eerste grote kans van de wedstrijd was met raak. Na een goed uitgespeelde aanval over meerdere schijven tikte Wolff van dichtbij binnen: 0-1. Voor de achttienjarige Ajacied was het zijn eerste treffer in het betaald voetbal.

Late gelijkmaker Helmond Sport
Mede dankzij een aantal knappe reflexen van Charlie Setford hield Jong Ajax lang stand in Helmond. Toch ging het in de 84e minuut nog mis voor de Amsterdamse beloftenploeg. Redouane Halhal schoot een voorzet snoeihard in het dak van het doel: 1-1.

In de blessuretijd ontving diezelfde Halhal nog een rode kaart, nadat de centrumverdediger de doorgebroken Amourricho onderuit haalde. Ondanks het overtal kwam Jong Ajax nog twee keer goed weg. Invaller Anthony van den Hurk raakte in de absolute slotfase zowel de paal als de lat. Er vielen geen goals meer, waardoor de ploeg van Peereboom met een punt terugkeerde naar Amsterdam.

Helmond Sport - Jong Ajax 1-1 (0-0)