Verslag | Mokio matchwinner bij Jong Ajax

Mokio Header Goal

Jong Ajax heeft vrijdagavond drie punten meegenomen uit Leeuwarden. Dankzij een doelpunt van Jorthy Mokio wonnen de Ajacieden met 0-1 bij SC Cambuur.

De Amsterdammers, met Diant Ramaj onder lat, hadden in de openingsfase lichtelijk het overwicht. Al was het Remco Balk die namens Cambuur na ruim vijftien minuten spelen gevaarlijk opdook voor het Amsterdamse doel. Zijn inzet vloog over.

Ramaj belangrijk
De thuisploeg controleerde vervolgens het duel en leek te scoren via Michael de Leeuw. Zijn doelpunt werd afgekeurd omdat de scheidsrechter een duw in de rug van Nick Verschuren constateerde. De ploeg van Frank Peereboom werd vlak voor rust gered door Ramaj die een gevaarlijke inzet na een vrije trap wegwerkte.

Goal Mokio
Direct na de rust kwam Jaydon Banel twee keer in kansrijke positie. Maar beide keren belandde zijn inzet in de handen van de Cambuur-doelman. Diezelfde Banel stond even later aan de basis van het eerste doelpunt. De buitenspeler zocht Don-Angelo Konadu in de zestien. De spits werd gevonden, gebruikte sterk zijn lichaam en vond de aangesloten Jorthy Mokio. De Belg ontving de bal en zag zijn inzet via een been van een verdediger van Cambuur in het doel vallen: 0-1.

De wedstrijd ging vervolgens op en neer en Jong Ajax kreeg via een schot van Banel en een kopbal van Konadu twee grote kansen om de score te verdubbelen. De precisie in de afronding ontbrak, waardoor de thuisploeg gesteund door de eigen aanhang fanatiek op zoek ging naar de gelijkmaker.

Rentree Amourricho
Net nadat Amourricho zijn rentree had gemaakt na maanden blessureleed was Mark Diemers dicht bij de 1-1. De aanvoerder van Cambuur schoot op de paal. De thuisploeg drong aan, maar scoorde niet mede dankzij een prachtige reflex van Ramaj in de laatste seconden van het duel. De overwinning op Cambuur betekende de tweede competitiezege van Jong Ajax.

Op dinsdag 17 september komt de ploeg van Peereboom opnieuw in actie. Dan is Jong AZ de tegenstander op sportcomplex de Toekomst.

SC Cambuur – Jong Ajax 0-1 (0-0)
51. Mokio 0-1

Jong Ajax: Ramaj; Alders, Verschuren, Janse, Jetten (61. Ugwu); Brandes, Mokio (61. Chourak), Rijkhoff; Faberski (72. Amourricho), Konadu (61. Vink), Banel (81. Chahid).