Verslag | Tiental van Jong Ajax onderuit tegen Jong AZ

Faberski Header

Jong Ajax heeft dinsdagavond op sportcomplex de Toekomst verloren van Jong AZ. Na een 1-0-voorsprong en een rode kaart voor Ahmetcan Kaplan bij de rust bogen de gasten de wedstrijd in het tweede bedrijf om: 1-2.

Het duel in Amsterdam begon rustig. Het eerste gevaar kwam na een hoekschop van Jan Faberski. De Pool vond Aaron Bouwman, maar zijn kopbal mistte richting en eindigde in de handen van de doelman van de gasten. Even later moest Charlie Setford handelend optreden na een hard schot van Jong AZ.

Banel scoort
Halverwege het eerste bedrijf was Jong AZ twee keer dicht bij een goal: eerst kopte aanvoerder Jorn Berkhout tegen de paal en daarna redde Setford opnieuw na een afstandsschot. Het was Jong Ajax dat vlak voor de rust op voorsprong kwam. Jaydon Banel sprong het hoogst bij een hoekschop en kopte van dichtbij raak: 1-0.

De voorsprong kwam in de slotfase alsnog in gevaar toen Kaplan een overtreding beging in de zestienmeter. Het betekende de tweede gele kaart voor de Turk en een strafschop voor Jong AZ. De inzet van Lequincio Zeefuik werd echter gepakt door Setford waardoor de Amsterdammers met een kleine voorsprong en met tien man gingen rusten.

Tegendoelpunten
Frank Peereboom bracht Nick Verschuren en Don-Angelo Konadu in de ploeg voor Banel en Julian Rijkhoff bij het ingaan van de tweede helft. Met een man minder voerde Jong AZ de druk op en werden de Ajacieden teruggedrongen op eigen helft. Het leverde de gelijkmaker op in de 55e minuut. Een bal van Jayden Addai viel over Setford in de verre hoek: 1-1.

Diezelfde Addai werd even later neergehaald in het strafschopgebied door Lucas Jetten waardoor de scheidsrechter opnieuw naar de stip wees. De nummer zeven van Jong AZ schoot raak en zette zijn ploeg drie minuten na de gelijkmaker op voorsprong.

Vitesse-uit
De Amsterdammers probeerden vervolgens in ondertal nog een punt uit het vuur te slepen, maar grote kansen bleven uit. De volgende wedstrijd van Jong Ajax is zaterdag bij Vitesse. Dat duel begint om 18:45 uur.

Jong Ajax - Jong AZ 1-2 (1-0)